FC Groningen helpt fans bij baas een dagje vrij te vragen

Om voldoende steun van de tribunes te krijgen in het uitduel met PSV, heeft FC Groningen naar een opmerkelijk middel gegrepen. Supporters die woensdag 25 september meewillen naar Eindhoven maar die dag gewoon moeten werken, kunnen met een voorgedrukte brief op de site van de club hun baas vrijaf vragen. Bazen die meewerken worden beloond.

Het duel stond aanvankelijk gepland voor zaterdag 24 augustus, maar is verplaatst omdat de Eindhovenaren zich hebben geplaatst voor de play-offs van de Europa League. Omdat de aftrap woensdagavond al om 18.30 uur is, heeft FC Groningen meegedacht aan een mogelijke oplossing om toch zoveel mogelijk supporters in de gelegenheid te stellen mee te gaan naar Eindhoven.

“Daarom hebben wij een brief opgesteld. Supporters kunnen een document voor hun werkgever downloaden via deze link (PDF-bestand): Via ons kunnen zij aan hun werkgever vrijaf vragen en in ruil voor de medewerking nodigen wij op onze beurt de directeur van de onderneming uit bij een thuiswedstrijd van FC Groningen in het Hitachi Capital Mobility Stadion.”

Algemeen directeur Wouter Gudde hierover: “Het bezoeken van uitwedstrijden onder onze aanhang heeft met name vorig seizoen een vlucht genomen. Het team voelt dit als een extra steun, dus wij hopen dat er ook nu zoveel mogelijk supporters mee naar Eindhoven gaan. Dat wordt een uitdaging op een doordeweekse dag, want wil je hier als FC Groningen-supporter bij zijn, dan moet je wellicht een halve dag vrijaf nemen. Dan vraag je wel wat van je supporters.”

 

BUZZS