Film ‘Coppelia’ met Jan Kooijman wéér uitgesteld

Door: Kees van der Made
07-12-2021

De film ‘Coppelia’ heeft weer te kampen met uitstel van de bioscooprelease. De film zou eigenlijk in 2020 al uitkomen. Vanwege de coronacrisis werd besloten dat uit te stellen.

De bioscooprelease van de bijzondere film ‘Coppelia’, die dans en animatie combineert, is weer uitgesteld. Dat heeft de distributeur Periscoop bekendgemaakt. De film zit al sinds 2019 in de pijplijn. Toen werd niet alleen bekend dat sterdanseressen van Het Nationale Ballet Igone de Jongh en Michaela DePrince een rol in de film hadden verkregen. Ook artiest Jan Kooijman maakt in de film zijn opwachting.

Modern sprookje

De film vertelt het moderne sprookje ‘Coppelia’. Daarin wordt de prille liefde tussen Zwaantje en Frans bedreigd door de wonderschone Coppelia. Zij is de schepping van dokter Coppelius, een plastisch chirurg die in zijn schoonheidssalon karaktereigenschappen van mensen steelt.

Filmfestival

Hoewel de film nog niet in de bioscopen is verschenen heeft de film wel al de wereldpremière beleefd op het Filmfestival van Annecy. Dat gebeurde half juni, toen werd bekend dat de film half december in de bioscopen zou verschijnen. Die laatste deadline is dus niet behaald. Naar verwachting komt de film in de zomer van 2022 uit.

Meer DenD