Film met Lisa Smit wint prijs in Zuid-Amerika

Door: DitjesDatjes
14-08-2020

De horrorfilm Lili, met in de hoofdrollen Lisa Smit en Derek de Lint, heeft de prijs voor de beste internationale korte film gewonnen op Fantaspoa in Brazilië. Dit is het grootste en belangrijkste festival voor horror, sci-fi en fantasy-films van Zuid-Amerika. De 16e editie vond vanwege de coronacrisis online plaats.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In het in een enkel shot gedraaide Lili van regisseur Yfke van Berckelaer neemt de auditie van een jonge actrice (Lisa Smit) voor een oudere man (Derek de Lint), een onverwachte wending wanneer de ontspannen ontmoeting omslaat in een gevaarlijk kat-en-muismachtsspel.

Lili beleefde in juni 2019 de wereldpremière op een festival in Zuid-Korea. Het was het begin van een zegetocht langs 49 festivals waar tot nu toe veertien prijzen werden gewonnen. In Nederland is Lili nog steeds in de bioscoop te zien als onderdeel van #Amongstmakers, een bundel-release van korte films.

Lisa Smit is bekend uit series als Ares en Dokter Deen en films als TBS en Baantjer Het Begin. Voor die laatste film werd ze in 2019 genomineerd voor een Gouden Kalf als beste actrice in een bijrol.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD