Finale WK darts weer op nieuwjaarsdag

Door:
11-07-2019

LONDEN – Het komende WK darts krijgt zijn climax wederom op nieuwjaarsdag. De organiserende PDC heeft de finale voor woensdag 1 januari 2020 op het programma gezet. De strijd tussen de beste darters ter wereld begint op vrijdag 13 december.

In totaal doen 96 darters mee in Londen, onder wie wederom twee vrouwen. Michael van Gerwen verdedigt in Alexandra Palace de wereldtitel die hij dit jaar op nieuwjaarsdag veroverde. De 30-jarige Brabander was in de finale veel te sterk voor de Engelsman Michael Smith en kroonde zichzelf zo voor de derde keer tot de beste darter ter wereld. Raymond van Barneveld zwaait tijdens het komende WK af. De vijfvoudig wereldkampioen, waarvan één keer bij de PDC, maakte afgelopen jaar al bekend dat hij na het WK 2019 met pensioen gaat. ‘Barney’ zal zich nog wel moeten verzekeren van een startbewijs.

De PDC heeft opnieuw een prijzenpot van 2,5 miljoen pond samengesteld, omgerekend zo’n 2,8 miljoen euro. De winnaar ontvangt ruim een half miljoen euro.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen