Floor Jansen kans op Eurovisie-songfestival

Floor Jansen
Door: Jos La Grande
07-10-2019

De Brabantse Floor Jansen, geboren in Goirle en woonachtig in Zweden met man en dochter, is niet alleen de grote ster van de huidige serie Beste Zangers van Nederland ze is daarmee ook een van de grote kanshebbers op een nominatie voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ook afgelopen week stal ze de show met het nummer Winner. Di-rect zanger Tim Akkerman kreeg er de tranen van in zijn ogen. Floor werd ook uitgeroepen tot beste zanger van deze uitzending. Elke week verbaast ze miljoenen Nederlanders met haar ongekende kwaliteiten.

Alle nummers van Floor Jansen die ze de afgelopen zong staan inmiddels in de iTunes charts. De boomlange zangeres was eerst lid van de metalband After Forever en nu verovert ze de wereld met de Finse metalband Nightwish. Ze is een nieuwe ster aan firmament van de Nederlandse showbiz. Ze zet andere zangeressen in de schaduw met haar talent dat zo lang verborgen bleef voor de massa.

Met de organisatie van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam is Nederland aan zijn stand verplicht om een ijzersterke kandidaat naar voren te schuiven. Er wordt aan gedacht om Floor Jansen ook aan het rijtje kandidaten toe te voegen. Jan Smit, presentator van De Beste Zangers en ook lid van de commissie die gaat over de keuze van de kandidaten, weet inmiddels wat Floor Jansen kan.

Romy Monteiro en Maan worden ook vaak genoemd als mogelijke kandidaten voor Nederland. Ons land organiseert geen Nationaal Festival, maar kiest een artiest. Dat heeft Nederland de afgelopen jaren geen windeieren gelegd, want ons land scoort een hoog gemiddelde de afgelopen zes jaar. Mede natuurlijk ook dankzij de winnaar van 2019, Duncan de Moor.

Meer DenD