Geen Queen in top drie ‘Top 1000 Allertijden’

Door: Kees van der Made
23-11-2021

Queen is verdwenen uit de top drie van de ‘Top 1000 Allertijden’ van Radio Veronica. De nummers twee en drie zijn van Danny Vera en Led Zeppelin. Wie staat er op één?

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Er is weer volop gestemd voor de ‘Top 1000 Allertijden’ van Radio Veronica en dat heeft geleid tot een verrassende uitslag. Zendermanager en dj Rob Stenders: ,,Black op 1 en een top 3 zonder Queen, dat belooft veel verrassends.” Daarmee refereert Stenders naar het nummer ‘Black’ van Pearl Jam. De top drie wordt vervolledigd door ‘Roller Coaster’ van Danny Vera op twee en ‘Stairway to Heaven’ van Led Zeppelin op drie. Toch is Queen bij lange na niet verdwenen van de lijst…

24 noteringen

De rockband heeft maar liefst 24 noteringen in de lijst te pakken en is wat dat betreft aanvoerder. Queen wordt gevolgd door The Rolling Stones met zeventien noteringen en The Beatles en Bruce Springsteen met elk zestien noteringen. Ook zijn er twee grote verschuivingen: ‘A Whiter Shade of Pale’ van Procul Harum is maar liefst 185 plekken gestegen. Het betreft het nummer dat als eerbetoon aan de overleden misdaadjournalist Peter R. de Vries werd gedraaid door de radiostations. De andere betreft de gestopte band Golden Earring. Het nummer ‘Radar Love’ is van plek 23 naar plek negen gestegen. Radio Veronica zendt de ‘Top 1000 Allertijden’ tot en met 26 november uit van 07.00 tot 19.00 uur.

Meer DenD