Gerucht: Jordan Roy naar het Songfestival…

Jordan Roy
Door: Jos La Grande
08-01-2020

Wordt het dan toch de Nederlandse ‘George Michael’ de Rotterdammer Jordan Roy (echte naam is Jordy Toornburg) die de nationale driekleur gaat verdedigen in Rotterdam? We kennen de zanger van de X Factor en van The Voice.

De geruchtenmachine werkt op volle toeren! Was het zondag nog alleen de voorletter J nu wordt Jordan Roy als DE kandidaat voor Nederland gezien.

Het wachten is op een officiële verklaring van AVROTROS!

Zelf zegt Jordan, die net als Duncan Laurence een goede muziekopleiding (conservatorium) heeft gevolgd, over zijn passie: ,,Al van kleins af aan hou ik ervan om te zingen. Door de jaren heen is deze hobby uitgegroeid tot mijn professie waar ik nog elke dag heel dankbaar voor ben. Opgroeiende in Rotterdam in een super muzikale familie kwam ik al heel jong in aanraking met muziek. Mijn vader speelde gitaar, mijn moeder zong, mijn oudste broer leerde drummen, mijn jongste broertje gitaar en ik hield mij bezig met zingen en piano spelen. Mijn ouders namen ons elke zondag mee naar de kerk waar mijn liefde voor meerstemmige muziek, harmonieën en black gospel ontstond.”

Jordan Roy studeerde in 2011 cum laude af aan de popafdeling van conservatorium Codarts in Rotterdam, toevallig ook de opleiding van songfestivalwinnaar Duncan Laurence. Jory gaf een vervolg aan alle talentenjachten. Afgelopen anderhalf jaar ging Jordan Roy de Nederlandse theaters af met zijn Freedomtour als een hommage aan de muziek van George Michael. Hij zong alle numer 1 hits van de Britse zanger.

Meer DenD