Getty Kaspers kreeg burn-out na winnen Songfestival

Getty Kaspers
Door: Charlotte Wijnen
07-05-2021

Getty Kaspers won het Eurovisie Songfestival in 1975, maar lang heeft ze niet kunnen genieten van het succes. Het zette haar leven zó erg op z’n kop, dat de zangeres eraan onderdoor ging.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De zangeres won het Eurovisie Songfestival overtuigend met het nummer ‘Ding-a-Dong’. Echter nadat ze gewonnen had, veranderde haar leven in een rollercoaster die eindigde in een burn-out. ,,Iedereen liet me zakken. Dat is een open wond gebleven”, laat Getty weten in weekblad Story.

Littekens

Het leven van de zangeres zit vol littekens. Drie maanden na haar geboorte werd zij al afgestaan. In haar biografie ‘Een leven lang geleden’ kijkt Getty terug op haar ongewone jeugd.

Uiteindelijk vond Getty haar geluk in het zingen. Dat was wat ze écht wilde en het lukte haar ook. Maar al snel merkte Getty dat ze moeite had met de slopende leefstijl die bij een hitband hoorde. Dat werd na het winnen van het Eurovisie Songfestival alleen maar erger.

Bergafwaarts

In datzelfde jaar zong ze ‘Ding-a-Dong’ op het huwelijksfeest van prinses Christina. Maar er werd zo vaak om een toegift gevraagd, dat Getty twee maanden pauze nodig had om haar batterij weer op te laden. Die kreeg ze niet, dus Getty ging solo. Maar niemand zat op de zangeres te wachten.

Daarna ging het alleen maar bergafwaarts met de zangeres. Haar geliefde John ging bij haar weg en de man waar ze daarna verliefd op werd, bleek iemand anders te zijn dan ze had verwacht. Hij was een liegende en bedriegende echtgenoot die haar financieel naar de afgrond had gebracht. Dit zorgde ervoor dat Getty alleen maar verder in de put belandde.

Weer muziek in haar leven

Getty laat in Story weten dat het nou beter met haar gaat. Ze woont samen met haar liefde Cor die haar heeft geholpen alles een plekje te geven. ,,Ik heb iemand naast me nodig die me kan opvangen, die ik voor honderd procent kan vertrouwen. Cor is die iemand”, aldus Getty in Story. Na een kwarteeuw is er weer muziek in haar leven.

Meer DenD