Geven de Meilandjes een illegaal feest?

Meilandjes
Door: Lois Kuhfus
25-09-2020

Toen de Meilandjes bekend maakten dat zij een remigratie borrel gaven schoten de wenkbrauwen omhoog. Waarom kunnen zij überhaupt een feest geven in deze tijd? Nu blijkt dat de locatie volledig afgeschermd wordt rest de vraag: zullen de Meilandjes zich wel aan de regels houden of geven zij een illegaal feest?

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Buurtborrel

Deze zomer verhuisde de Meilandjes terug naar Nederland. Ze ruilden Frankrijk in voor een woonboerderij in Hengelo. En dat moet gevierd worden! Zo dachten de Meilandjes. Zij vieren hun terugkeer met vrienden, familie en enkele buren in een eetcafé in Hengelo.

LEES OOK:

Maxime Meiland weigert buren op feest: ‘Willen we niet hebben’

‘Gastenlijst’

Maxime Meiland kwam eerder in opspraak toen zij een video online zette waarin ze ongenodigde verzocht ‘Lekker thuis te blijven’. Ze was bang dat het feest zou uitlopen tot een ‘Project X party’, een feest dat enkele jaren totaal uit de hand liep toen duizenden mensen ongenodigd naar Groningen kwamen om mee te feesten.

Maxime benadrukte dat de remigratie borrel besloten is en dat er een gastenlijst is. Hiermee wilde ze voorkomen dat fans massaal naar Hengelo zouden afreizen om een glimp van de Meilandjes op te vangen.

Jansen&Jansen

In eetcafé Jansen&Jansen gaat het vanavond gebeuren. De mede-eigenaar van het café zegt tegen het AD dat er flink wat voorzorgsmaatregelen zijn genomen om te voorkomen dat het feest uit de hand loopt:

,,We werken met een gastenlijst; sta je daar niet op, dan word je weggestuurd. Er staan twee beveiligers bij de ingang die dit in de gaten houden. Zij spreken ook mensen op straat aan, als daar onverhoopt een oploop plaatsvindt”

Ook ín het café zijn maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat er niemand naar binnen gluurt. De Meilandjes hebben dus vrij spel en kunnen in het café vrijuit bewegen, zonder rekening te hoeven houden met de coronamaatregelen. De mede-eigenaar vertelt dat alle ramen in het café zijn afgeplakt en dat het pand buiten wordt omheind door een tent met dichte wanden. ,,Deze maatregelen zijn genomen in overleg met de familie”, zegt hij.

Meer DenD