Gosens wil naar Schalke 04, maar nu nog niet

Door:
11-07-2020

Als makkelijk scorende vleugelverdediger heeft Robin Gosens de aandacht getrokken van heel wat topclubs. De Duitse linksback van Atalanta, geboren in Emmerich vlak bij de Nederlandse grens, leest soms vol ongeloof met welke clubs hij in verband wordt gebracht. “Ik ben niet gek, ik lees zulke dingen natuurlijk soms ook wel. Het is gek om te zien dat ik in verband wordt gebracht met bepaalde internationale topclubs”, zegt Gosens tegen Sport1. “Ik kan nog steeds niet echt geloven dat ik blijkbaar de kwaliteiten heb om voor zulke clubs te kunnen spelen.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Als huurling van Vitesse brak Gosens door bij FC Dordrecht. Tussen 2015 en 2017 speelde de Duitser voor Heracles Almelo, waarna hij overstapte naar Atalanta. Gosens (26) maakte dit seizoen in de Serie A al negen doelpunten en hij staat met de Italiaanse club in de kwartfinales van de Champions League.

Gosens maakt er geen geheim van dat hij graag nog eens voor de Duitse ploeg Schalke 04 wil spelen. “Schalke is mijn droomclub. De club heeft moeilijke jaren achter de rug, maar het is nog steeds een van de grootste clubs in Duitsland met een enorme schare fans. Op dit moment lijkt het erop dat het Schalke financieel moeilijk zal zijn om mij aan te trekken en ik weet ook niet of het sportief voor mij nu interessant is, zo eerlijk moet ik zijn. Ik wil graag nog eens in Duitsland voetballen. Maar wanneer, dat weet ik niet.” Gosens ligt nog twee jaar vast in Bergamo.

De aanvallend ingestelde linksback kan zowel voor Oranje als voor het Duitse elftal uitkomen. Een keuze heeft hij naar eigen zeggen nog niet gemaakt.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD