Hans Klok dankbaar voor ‘revival’ na Zomergasten

Hans Klok blij met revival||
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

Dat Hans Klok door het programma Zomergasten nu ook in intellectuele kringen is opgevallen, heeft hem blij verrast. ,,Je zou het ook als een belediging op kunnen vatten”, zegt de illusionist met een ondeugend glimlachje om zijn mond. ,,Want: waar hebben ze me dan al die jaren voor aangezien? Maar ik vind het mooi. Zo zie je maar dat je in het leven nooit weet waar je geluk ligt.”

Door Vanessa Bontje

Vanaf het moment dat Hans Klok twee weken geleden het programma Zomergasten de hoogste kijkcijfers ooit bezorgde, is er een andere wind door zijn carrière gaan waaien. ,,Het is een soort revival die ik beleef. Om op de kaart te blijven, ga je doorgaans naast je voorstellingen van quiz naar quiz, maar nu word ik voor heel andere dingen gebeld.”

Andere kant

Naar aanleiding van het vragenvuur van Janine Abbring heeft het publiek immers een heel andere kant van ’s werelds snelste illusionist gezien. ,,De VPRO heeft gebeld en ook Netflix kwam met ideeën. Misschien gaat het kinderprogramma dat ik al zo lang wil maken er nu eindelijk komen. Al besef ik dat daarvoor nog een heel traject moet worden afgelegd.”

De hernieuwde aandacht voor zijn persoon is welkom. Hans zag, samen met zijn partner Dan, zijn Las Vegas-droom verdampen. In de Amerikaanse gokstad zou hij gedurende tien jaar wonen en werken door er in het Excalibur Casino zijn illustere acts te vertonen. Maar door corona bleven de zalen leeg. Gevolg: Hans keerde binnen twee jaar gedesillusioneerd terug naar ons land.

Nieuw plan

Er werd een nieuw plan gemaakt: Hans is door een consortium van Nederlandse Kerstcircussen aangetrokken als hét uithangbord. Zijn standplaats is Haarlem en ondertussen geeft hij op de overige locaties (Almere, Oss en Enschede) wat van zijn kennis door aan een jongere garde.

In het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn trapte de geboren Purmerender vandaag zijn promotietoer af. Tussen talrijke oudheden in het museum bewonderde hij het kostuum van ‘Mr. Ren Je Rot’ Martin Brozius. Ook schoof hij voor een foto even aan tafel bij Swiebertje en zijn Saar.

Daarnaast werd de nieuwe mascotte van de kerstcircussen onthuld. Hoewel het een olifantje is, dat de naam Bubbels kreeg, benadrukt Hans dat er geen wilde dieren in de voorstellingen te zien zullen zijn. ,,Het is goed dat het gesleep met dieren voorbij is.”

‘Meer dan jongen in strakke broekje’

Voordat de kerstcircussen van start gaan, richt de magiër zich op de shows Hans Klok & Friends die hij deze dagen op het Java-eiland in Amsterdam geeft. Vervolgens is hij vanaf 26 september te zien in het gloednieuwe Harbour Club Theater in Amsterdam-Oost. In een wervelende show See you at Vegas die is te zien terwijl het publiek dineert en borrelt, kan Hans zich helemaal uitleven.

,,Ik ben erg blij dat ik weer mijn kunsten kan vertonen”, vertelt hij, om er met een knipoog op te laten volgen: ,,En wie weet wat de toekomst brengt nu veel mensen hebben gezien dat ik wat meer ben dan alleen die jongen in het te strakke broekje en zijn overhemd tot aan zijn navel opengeknoopt.”

Tags

HANS KLOKZOMERGASTEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck