Heeft de Beste Zangers zijn beste tijd gehad?

Door: Jos La Grande
20-08-2019

Worden we dit jaar wederom verrast of is de Nederlandse ‘vijver’ te klein voor nog meer edities van De beste Zangers van Nederland?

Vast staat dat Nederlandse artiesten staan te dringen om mee te doen aan het succesvolle AVROTROS-programma, dat wordt gepresenteerd door Jan Smit. Deelname kan zo maar een enorme boost voor je carrière betekenen en de populariteit op Instagram en andere sociale media wordt verveelvoudigd.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vraag maar aan Tino Martin, alias Tinus Kouwenberg. Vorig jaar behoorde hij tot de deelnemers en dankzij het programma scoorde hij opeens een grote hit met Zij weet het.

Davina

Hetzelfde geldt voor Davina Michelle (Duurt te lang), maar ook Glennis Grace (Afscheid) proefde het succes dankzij het liedjesprogramma. Misschien dat Ibiza, het Spaanse eiland waar het programma wordt opgenomen, van invloed is op de chemie tussen de artiesten? Of is het de slimme regie, de spontaniteit, de live-optredens?

De huidige editie is al in april opgenomen. De casting (voor ieder wat wils) is één van de belangrijke bouwstenen van het succes. Van jong tot oud, volks tot opera; iedereen vindt wel wat van zijn gading. Werden er aanvankelijk nog winnaars aangewezen, maar dat onderdeel van het programma werd uiteindelijk geschrapt. Het schijnt dat dit spelelement voor sommige deelnemers een belemmering was om mee te doen.

Plezier

Eigenlijk staan het plezier in het zingen en de muzikale ontdekkingsreis centraal. Wie weet wordt het tijd voor een avondvullend concert in Ziggo of AFAS met de Beste Zangers?

Aanstaande zaterdag de eerste aflevering en het staat nu al vast dat miljoenen Nederlanders kijken.

Wie doen er dit jaar mee?

Emma Heesters

Ze is 23 jaar oud en Emma Heesters wordt de nieuwe Davina Michelle van dit seizoen Beste Zangers. Ze heeft de afgelopen jaren maar liefst een abonnees op haar YouTube-kanaal vergaard. Beste Zangers wordt ook voor haar de springplank naar eigen werk.

Floor Jansen

We kennen haar van After Forever en van de band ReVamp. Ze zal het publiek gaan verbazen met haar talenten. Ze werd geboren in Goirle, Noord-Brabant. Ze studeerde aan de rockacademie in Tilburg en is sinds 2012 de frontvrouw van de Finse symfonische metalband Nightwish.

Rolf Sanchez

Rolf Sanchez

Leuke vent, die fantastisch kan vertellen over zijn passie: latin music. Pas 27 jaar en deed alweer 8 jaar geleden mee aan de X-Factor, en met succes. Spannend of hij als zanger ook ander werk aan kan dan alleen de populaire latin-nummers.

Henk Poort

Door de wol geverfd. Prachtige operastem, musicals gedaan en kan zelfs een smartlap aan. In de trailer te zien met een countrynummer. De Nederlandse Johnny Cash? Poort, onbekend bij de jongeren, zal netzoals Lee Towers vorig jaar, hen verbazen.

Ruben Annink

Singer Songwriter en dan weet je het al: dat zit wel goed met de ballads. Ruben Annink werd geboren in Amsterdam, maar was straatmuzikant in Haarlem, waar hij tegenwoordig ook woont. Volgens Beste Zangers kreeg Ruben zijn eerste gitaar toen hij zes was.

Samantha

Samantha Steenwijk

Bloed, zweet en tranen, ook aan die zangshow deed ze al mee. Nieuwe koningin van het levenslied en de equivalent van Tino Martin en alle anderen van het volkse genre. Geboren in 1986 in Voorburg en woonachtig in Den Haag. Rap van de tongriem gesneden en weet met haar liedjes een groot publiek te raken. Dit seizoen van beste Zangers kan haar doorbraak worden.

Tim Akkerman

Iedereen kent Tim Akkerman van de van de band Di-rect. Tien jaar geleden stapte hij uit de band en ging solo verder. Muzikaal helemaal top, maar weet hij het publiek voor zich te winnen.

Beste Zangers is vanaf zaterdag 24 augustus iedere week te zien om 20.25 uur op NPO 1.

De trailer:

 

 

Meer DenD