Het gaat weer slechter met Zimra Geurts

Door: Charlotte Wijnen
17-05-2021

Na een lange weg kwam Zimra erachter dat ze ernstig ziek bleek te zijn door haar borstimplantaten en het ASIA-syndroom heeft. Na maanden geeft ze weer een gezondheidsupdate: maar goed nieuws heeft ze niet…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ze werkte als fotomodel en schitterde in 2013 in Expeditie Robinson. Maar daarna bleef het jaren stil rondom Zimra. Later maakte ze bekend dat ze het ASIA-syndroom heeft: een nog vrij onbekende ziekte waarbij vrouwen vermoeidheids- en pijnklachten krijgen door borstimplantaten.

Tien kilo afgevallen

Nadat Zimra jaren geleden de eerste symptomen voelde, werd ze weggestuurd met de diagnose burn-out. Nadat het de eerste maanden alleen maar slechter en slechter ging, werd al vrij snel duidelijk dat er meer aan de hand was. Toch duurde het nog jaren voordat er een arts was die bij haar het ASIA-syndroom constateerde.

Haar borstimplantaten heeft ze toen meteen laten verwijderen. Ze ging toen in kleine stapjes vooruit, maar daar is inmiddels vrij weinig meer van over. ,,Afgelopen maanden ging het helaas weer slechter met me”, schrijft Zimra op Instagram. Eten wil niet meer door haar slokdarm en blijft daardoor steeds hangen: ,,Hierdoor ben ik in twee maanden tijd tien kilo afgevallen. Wat weer zorgt voor minder energie, dus dat was niet goed.”

Meer DenD