Het jaaroverzicht van de Oranje’s

Overzicht Oranjes
Door: DitjesenDatjes
24-12-2019

Ook de koninklijke familie kende het afgelopen veel hoogtepunten en helaas ook een aantal dieptepunten. DenD kijkt terug op het jaar 2019 voor de Oranje’s.

Amalia ontluikt op Koningsdag

Prinses Amalia speelde voor de eerste keer een hoofdol tijdens Koningsdag. Ze zocht meer de voorgrond dan voorgaande jaren en volgde haar ouders op de voet. Ze verscheen voor de camera bij meerdere journalisten en deed uitspraken dia media massaal quoten zoals ,,Ik wil mezelf zo goed mogelijk neerzetten. En geen showversie van mezelf.’’

20 jaar Willem-Alexander en Máxima

Precies twintig jaar geleden ontmoetten Willem-Alexander en Máxima elkaar in het Spaanse Sevilla. Ze keerden afgelopen mei samen met hun drie dochters terug naar de stad en genoten van een vakantie. De drie prinsessen en hun moeder werden gefotografeerd in fleurige flamenco-jurken.

Prinses Christina overleden

Prinses Christina overleed op 16 augustus op 72-jarige leeftijd. Ze leed al jaren aan botkanker. Christina, geboren als prinses Marijke, besloot al op jonge leeftijd dat zij buiten de spotlights wilde blijven en leefde een teruggetrokken bestaan.

Prinses Irene 80 jaar

Prinses Irene blies op 5 augustus tachtig kaarsjes uit. Ter ere van die mijlpaal vernoemde Stichting Nationale Boomfeestdag een bos naar de prinses. De bomen worden komende Boomfeestdag gepland in Alphen aan den Rijn.

Ariane naar middelbare school

Op een zwarte omafiets met een blauw krat voorop vertrok prinses Ariana naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. De prinses ging afgelopen jaar naar de brugklas op dezelfde school waar haar oudere zussen ook op zitten.

 

De baard van de Koning

Zoals zoveel mannen liet koning Willem-Alexander tijdens zijn vakantie een baard taan, maar bij terugkomst schoor hij het niet meteen af. Sterker nog: hij liet het nog langer groeien. Bij Prinsjesdag ging het gesprek vooral over de baard van de koning en of hij hem had laten staan. En ja hoor: hij verscheen mét baard in de Ridderzaal.

Máxima tien jaar bij VN

In september werd koningin Máxima in het zonnetje gezet bij de Verenigde Naties. Daar is ze tien jaar pleitbezorger van de secretaris-generaal. Onze koningin zet zich in om financiële diensten voor zoveel mogelijk mensen, vooral voor minder bedeelden, toegankelijk te maken.

Op staatsbezoek naar India

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vertrokken in oktober naar India voor een staatsbezoek. Daar werden ze verwelkomd door president Kovind en premier Modi. Tijdens het bezoek was er aandacht voor watertechnologie, duurzame landbouw en cultureel erfgoed. Het koningspaar werd vergezeld door minster Blok van Buitenlandse Zaken.

Vijftigste verjaardag prins Constantijn

Op 11 oktober werd prins Constantijn, de jongste zoon van prinses Beatrix en prins Claus, 50 jaar oud. Hij vierde zijn verjaardag met een besloten feest, enkel voor vrienden en familie.

Amalia 16 jaar oud

Voor Amalia was 7 december een bijzondere dag. Ze werd toen namelijk zestien jaar oud. Dat werd niet uitgebreid gevierd, want haar moeder liet weten dat Amalia het druk heeft met school en bovendien is december al een drukke maand door alle feestdagen. Maxima zei wel ‘enorm te gaan zingen’ voor Máxima.

Musical middelbare school Amalia

De Kroonprinses houdt van dansen, zingen en schrijven en kreeg de kans om haar hobby’s te combineren door de schoolmusical te schrijven en om daarin mee te spelen! Pers was niet welkom bij de uitvoering in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, maar Trijntje Oosterhuis mocht wel aanwezig zijn. Zij speelde een rol in de musical.

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer DenD