Het tragische verleden van Joe Biden

Joe Biden
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

De langgekoesterde droom van Joe Biden is uitgekomen. Hij won de verkiezingen en is verkozen tot de 46e president van de Verenigde Staten. Het is een lange weg geweest voor Biden, die een hoop tegenslagen te verduren heeft gehad.

Auto ongeluk

Op 18 december 1972 raakte Joe’s vrouw Neila betrokken bij een auto ongeluk. Dit kostte niet alleen haar het leven, bij het ongeluk overleed ook hun 1-jarige dochtertje Naomi. In de auto zaten ook Biden’s zoons Beau (3) en Hunter (2). De jongens raakten beiden gewond, maar overleefden de crash.

Door de tragische gebeurtenis veranderde Joe’s leven in één keer. Hij besloot zijn politieke droom te pauzeren en richtte zich volledig op de zorg voor zijn zoons. Naar eigen zeggen liet de traumatische gebeurtenis een negatief spoor achter bij Joe. ,,In die tijd liep ik weleens een slechte wijk in, op zoek naar ruzie. Gevechten om mijn opgekropte woede en frustratie kwijt te raken.”

Jill

Het leven van Joe begon weer een beetje kleur te krijgen toen hij zijn huidige vrouw Jill ontmoette. ,,Jill heeft mij m’n leven teruggegeven. Ze gaf me het idee dat ik weer een familie zou kunnen hebben,” schreef Biden in zijn biografie Promises to Keep.

Toch ging hun relatie niet helemaal soepel. Jill sloeg tot vier keer toe zijn huwelijksaanzoek af, omdat ze honderd procent zeker van haar zaak wilde zijn. Jill kon de gedachte dat Biden’s zoons Beau en Hunter wéér een moeder zouden verliezen niet verdragen.

Na het vijfde aanzoek ging Jill dan ook overstag. Maar zij kon de familie Biden niet behoeden voor een volgend drama. Vijf jaar geleden kwam het noodlot het gezin weer tegemoet. Joe’s 46-jarige zoon Beau overleed aan de gevolgen van hersenkanker. Het tragische verlies tekende de hele familie Biden. ,,Mijn leven veranderde op slag,” vertelde Jill. ,,Ik geloofde echt dat hij zou blijven leven. Tot het moment dat hij zijn ogen sloot, heb ik de moed nooit opgegeven.”

Tags

JILL BIDENJOE BIDENPRESIDENTVERENIGDE STATEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck