Hilversums onderonsje rond Jeroen Pauw

Door: Jos La Grande
18-01-2020

Afgelopen jaar heeft de publieke omroep BNNVARA medewerking geweigerd de vergoeding voor Jeroen Pauw en zijn bedrijf te verhogen boven het wettelijke maximum van €194.000 en een omstreden constructie op poten te zetten.

Dat blijkt uit een reconstructie van het NRC, die stelt dat met de constructie het Hilversumse salarisplafond omzeild zou worden.

De reportage legt een ons-kent-ons cultuur bloot in Hilversum. BNNVARA hield de poot stijf.

Extra

TVBV wilde een verhoging van de vergoeding en bovendien moest BNNVARA ook nog eens voor een half miljoen euro aan programma’s bij het bedrijf kopen, aldus NRC. Per saldo dan ook een plus voor Pauw.

Vervolgens blijkt volgens de reportage in de krant dat de baas van NPO 1 Frans Klein uiteindelijk toch ‘zaken’ ging doen met TVBV, het bedrijf van onder andere Pauw. De nieuwe talkshow Op1, die er kwam omdat Pauw inderdaad stopte met de presentatie van zijn eigen show, wordt nu begeleidt door Pauws’ bedrijf. Daarover zouden overigens nog geen definitieve zakelijke afspraken over zijn gemaakt. De talkshow draait inmiddels twee weken.

Jeroen Pauw viert vakantie op de Antillen. Hij zou al in xe zomer van 2019 besloten hebben om te stoppen met zijn daglijkse talkshow.

 

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen