Hoera! Amalia is geslaagd

Máxima geslaagd
Door: Charlotte Wijnen
10-06-2021

Het was een spannende dag vandaag voor de kroonprinses. Maar de vlag kan uit in het koningshuis, want Amalia is cum laude geslaagd!

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Amalia begon net als vele andere Nederlandse middelbare scholieren, op maandag 17 mei aan haar eindexamens. Vandaag kreeg ze de uitslag.

Welverdiend

Gelukkig hoeft ze niet een jaar langer op haar school, het Christelijk Gymnasium Sorghvliet, blijven. De prinses is nu officieel klaar met de middelbare school en kan gaan genieten van een welverdiende vakantie.

Het goede nieuws wordt op Instagram geplaatst. ,,Ik ben net gebeld met het nieuws dat ik geslaagd ben! Ik wil alle andere geslaagden feliciteren en andere leerlingen heel veel succes wensen met eventuele herkansingen en het tweede tijdvak”, aldus Amalia.

Tussenjaar

Al eerder zei de prinses dat ze de kans klein achtte dat ze gezakt zou zijn. Op Koningsdag vertelde ze dat ze er goed voor staat. ,,Het is heel veel leren en blokken en op hoop van zegen dat ze vragen stellen die ik geleerd heb”, vertelde Amalia.

Maar ze is niet van plan om gelijk te gaan studeren. Zoals vele scholieren die klaar zijn met de eindexamens, wil ook zij een tussenjaar nemen. Wat ze wil gaan doen weet ze nog niet precies. ,,Ik wil een beetje reizen, de wereld ontdekken”, vertelde ze op Koningsdag. ,,Dingen doen die ik over twintig jaar misschien niet meer kan doen.”

Meer DenD