Holly Mae Brood mist haar ‘eerste liefde’

1198

Oude liefde roest niet, merkt Holly Mae Brood. De 22-jarige dochter van Herman Brood en Xandra Jansen raakte tijdens een dansvoorstelling in Carré opnieuw gemotiveerd om haar grote passie, het dansen, misschien weer op te pakken. ,,Ik ben eigenlijk professioneel danseres, maar sinds een paar jaar doe ik er niets meer mee. Ik mis het heel erg, vertelt de actrice van de nieuwe horrorserie Dare’. 

 

Het was tijdens de première in het koninklijk theater in Amsterdam een komen en gaan van veel bekende Nederlanders die de dansers van het Shanghai-ballet, dat onder leiding van de Britse choreograaf Derek Deane het Grootste Zwanenmeer Ter Wereld uitvoerde, kwamen bewonderen.   

Nadat onder anderen diva Connie Witteman, zanger Ben Cramer, acteurs-koppel Nienke Römer en diens man Frederik Brom, ‘Dokter Deen’-acteur Jelle de Jong, oud-journalist Willibrord Fréquin en illusionist Hans Klok zich lieten vereeuwigen met het voltallige balletgezelschap, viel actrice en zangeres Holly Mae Brood, die oorspronkelijk danseres is, met haar liefde en ‘GTST’-acteur Soy Kroon de eer te beurt.  

,,Wat ik hier vanavond zie, is wel van een ander kaliber dan ik in mijn opleiding gewend ben geweest hoor”, zegt Holly Mae na afloop bewonderend. ,,Al vanaf mijn zesde dans ik. Vervolgens heb ik de vooropleiding van Lucia Marthas gedaan en daarna ben ik naar een dansopleiding op HBO-niveau gegaan. Het was jarenlang mijn lust en mijn leven.” 

,,Ik ben nog teveel bezig met andere dingen…” 

 Desondanks is het nu allesbehalve dansen wat de klok slaat in het leven van Holly Mae, die haar opwachting maakte in onder andere de film ‘Sneekweek’ en als Amy Kortenaer in televisiesoap ‘GTST’. ,,Ik was, denk ik, altijd al te kunstzinnig om me op één discipline te concentreren. Alleen al daardoor zou ik nooit een ballerina kunnen zijn geworden. Want dat is kei- en keihard werken, focus houden en afzien. Dat heb ik tijdens mijn opleiding, waar ook mensen van het Nationaal Ballet studeerden, van dichtbij meegemaakt.”  

Holly Mae, die eerder dit jaar ook haar zangkunsten vertoonde in tv-zangshow ‘It takes 2’, mist het dansen overigens erg. ,,Ik doe allemaal leuke dingen, zoals de horrorserie ‘Dare’ die rond Halloween (30 oktober red.) online van start gaat bij Videoland. ,,In ‘Dare’ wordt een interessante combinatie gemaakt van bekende influencers en YouTubers zoals Kaj van der Ree, Dionne Slagter, Stefan Jurriens en Thomas van der Vlugt en acteurs zoals Jip van den Dool. Online en tv-/filmacteurs komen samen. Ik denk dat dat erg belangrijk is in deze tijd.” 

 Heimelijk denkt Holly Mae wel eens aan het dansen weer op te pakken,,Het is zo heerlijk om te doen, al zie ik er tegelijkertijd tegenop. Als je eens wist wat ik allemaal zou moeten doen om weer op mijn oude niveau te komen… Dansen is heel intensief terwijl ik nu zoveel  andere dingen doe. Anderzijds weet ik dat ik er niet slechter van word. Want ik merk het aan mijn lijf dat ik minder ben gaan bewegen”, zegt ze, terwijl ze even naar haar partner Soy Kroon kijkt. ,,Gelukkig ben ik niet zwaarder geworden, maar het is toch anders. Ook de energieverdeling wordt beter als je fanatiek sport. Kortom, ik heb het in mijn achterhoofd maar of het er op korte termijn van komt… Ik durf het niet te zeggen.”


Holly Mae Brood in het kort 

 Geboren: 25 november 1994 in Amsterdam 

Carrière 

Rond de millenniumwisseling danste ze bij het ‘Junior Songfestival’ en ‘Kinderen voor Kinderen’. Later ging ze ook zingen in ‘Kinderen voor Kinderen’ en kreeg ze een rol in de musical ‘Ciske de Rat’.  

In 2009 werd ze toegelaten tot de vooropleiding van de dansopleiding van Lucia Marthas bij wie ze ook de HBO-dansopleiding deed.  

In 2011 zong ze samen met haar vader het duet ‘Whenever I get home’.  

In 2014 veroverde ze in ‘Hollands’ Next Top Model’ een gedeelde zevende plaats.  

In 2015 speelde ze in de films ‘SneekWeek’  en ‘Hart Beat’. 

In 2016 en 2017 was ze te zien in ‘GTST’ als Amy Kortenaer.  

In 2017 hoofdrol in Videoland-horrorserie ‘Dare’ als Faya. 

Bijzonder: Holly Mae is niet de biologische dochter van wijlen Herman Brood. Ze werd wel binnen het huwelijk van hem en Xandra Jansen geboren, waarna ze door hem werd erkend als zijn kind.