Huilende Waylon: ,,Zo slecht heb ik het niet gedaan in mijn leven”

Door: DitjesDatjes
11-05-2018

Waylon liet vlak voor de finale zijn emoties de vrije loop toen zijn (muzikale) vrienden hem op de valreep het allerbeste wensten, onder wie Jim Beavers, Willeke Alberti en mede-auteur Ilya Toshinskiy van Outlaw in ‘Em.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het tranendal kwam na een week vol spanningen in Lissabon. Maandenlang keihard naartoe gewerkt, inclusief het hele circus wat er gewoon bijhoort bij een Eurovisiesongfestival, was Waylon ogenschijnlijk cool en vol zelfvertrouwen. Toen er kritiek kwam van de media op zijn eerste repetitie en de rol van de dansers was de rel geboren.

Maar na een zenuwslopende donderdagavond, waar Waylon in de laatste envelop terecht was gekomen en miljoenen Nederlanders de adem inhielden, was het spannend tot het laatste moment. Zou het dan toch niet doorgaan? Vooraf waren alle deskundigen het erover eens: Waylon is een klasse apart in vergelijking met het zingende brandhout uit de rest van Europa. Plastic, gepikt en soms verschrikkelijk vals.

Waylon is ook maar een mens. Je moet het maar aankunnen, al die spanningen. Toen Radio 2 hem confronteerde met de aanmoedigingen kwam het eruit: ,,Zo slecht heb ik het niet gedaan in mijn leven.”

In die uitspraak ligt ook de verklaring voor de deuk in de relatie met de media. Deze Willem Bijkerk, geboren in 1980, is al zijn hele leven bezig om op het allerhoogste podium te komen, hij stroomt over van talent en ambitie en als hij daar eenmaal bijna is beland, wil hij maar een ding: succes.

Maar Waylon mag dus naar de finale. Met de Nederlandse vlag in zijn handen kwam Nederland als allerlaatste uit de bus. Wow! Zaterdagavond gaat er om spannen. Waylon zal zich opnieuw moeten opladen om bij de top-5 te komen. Na de tweede plaats met Ilse DeLange in 2014 wordt dat een nieuw gevecht voor de jongen uit Apeldoorn die zijn droom aan het verwezenlijken is.

Succeswensen voor Waylon

Mooi om Waylon vanmorgen een hart onder de riem te kunnen steken. Ook van ons, heel veel succes vanavond! #TeamWaylon 🇳🇱

Geplaatst door Bart Radio 2 op Donderdag 10 mei 2018

 

Meer DenD