Ierse en Britse post herdenken legende Charlton met poststempel

Door:
20-07-2020

De Britse en Ierse postbedrijven eren de overleden voetballer, coach en voormalig Ierse bondscoach Jack Charlton met een gezamenlijke poststempel. Charlton overleed op 10 juli op 85-jarige leeftijd, slechts enkele dagen voordat Leeds United, de club waar hij zijn hele voetbalcarrière speelde, na 16 jaar promotie naar de Premier League wist af te dwingen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De komende drie weken worden alle post van Royal Mail in Engeland en An Post in Ierland gestempeld met een afbeelding van een voetbal en daarbij de tekst ‘Jack Charlton 1935-2020’. De uitvaartdienst voor de centrale verdediger, die met Engeland wereldkampioen werd in 1966, is dinsdag.

“Jack Charlton zal altijd een speciale plaats in de harten en hoofden van de Ierse bevolking hebben”, zei de directeur van An Post in Ierland. “Hij bezorgde ons land veel van de gelukkigste en meest trotse momenten”, verwees de directeur onder meer naar de kwartfinaleplaats van Ierland op het WK van 1990. “Jack was het beste voorbeeld van de culturele uitwisseling tussen de eilanden, die trotse Leeds-speler, een grote Engelse voetbalheld, die een Ierse legende werd. Daarom is het zo toepasselijk dat hij het onderwerp is van de eerste gezamenlijke poststempel van An Post en Royal Mail.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD