Ilse DeLange: ‘waardeloze’ regie Songfestival Israël

||
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jessie Baltus

Ilse DeLange zal er geen doekjes om winden. De samenwerking tussen Nederland en de Israëlische regie bij het Eurovisie Songfestival met Duncan Laurence bleek verre van soepel te zijn verlopen. ,,Eerste repetitie was gewoon waardeloos,” vertelt de zangeres.

Ilse DeLange vertelt over de stroeve samenwerking in de documentaire ‘De Weg Naar De Winst’, die donderdag 14 mei op de NPO wordt uitgezonden. ,,Ze deden in Tel Aviv gewoon helemaal niet wat wij zeiden,” vertelt de zangeres volgens De Telegraaf.

Verkeerd om

„Maanden van tevoren lever je je eerste script aan”, vertelt DeLange. Maar de repetities zouden niet goed gaan. „Ten eerste hadden ze Duncan verkeerd om neergezet”, zegt ze volgens De Telegraaf. „Duncan moest op zo’n manier gaan zitten dat de linkerkant van zijn gezicht zichtbaar is voor het publiek. Maar hij zal al verkeerd om op de bühne.”

Lichtgevende bal

Ook de bekende lichtbal die aan het plafond hing zorgde zoals bekend voor de nodige kopzorgen. ,,Hij moest boven de piano komen te hangen”, zegt de zangeres. „Maar dan komt er tijdens de repetitie een flut plastic ding naar beneden die vervolgens vier meter te ver naar links hangt en ook nog op een verkeerd moment naar beneden komt.” Ilse DeLange voegt nog toe dat de lichtbal nooit op de juiste hoogte heeft gehangen.

‘Echtheid wint altijd’

Uiteindelijk won de Nederlandse inzending het Eurovisie Songfestival 2019. De ‘song’ was immers erg sterk volgens velen. „Als je terug moet naar de essentie, dan is het toch de song”, zegt DeLange. „Echtheid wint altijd”.

Tags

CORNALD MAASDUNCAN LAURENCEILSE DELANGE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck