Is het over voor ten Hag?

Door: Hans Jacobs
12-02-2019

De spanning bij Ajax loopt met de dag op. Met de wedstrijd tegen Real Madrid voor de boeg, is het er op of er onder voor het team. Vooral trainer Erik ten Hag moet voor zijn positie vrezen. Hem wacht een periode vol valkuilen, die met een beetje pech kunnen leiden tot zijn vertrek.

AJAX staat een moeilijk duel voor de boeg. Ze spelen tegen Real Madrid de club die de afgelopen drie edities van de Champions League heeft gewonnen. Na een slechte start van het nieuwe jaar staat AJAX een flinke klus te wachten. De ploeg wist in eerdere wedstrijden tegen Real maar vier keer te winnen. De twee ploegen hebben in totaal twaalf keer tegen elkaar gespeeld. Real won zeven van deze wedstrijden en het werd een keer gelijk spel.

Als AJAX dit duel niet zou winnen staan de ploeg met een been buiten de Champions League. Afhankelijk van de uitkomst van het eerste duel tegen de Spanjaarden, moet blijken of de haperende Godenzonen nog een kans maken als op 5 maart de returnwedstrijd wordt gespeeld.

Ten Hag

Maar daarmee is de weg naar behoud voor Erik ten Hag nog niet ten einde. Zijn team, dat onder normale omstandigheden uitgeschakeld is in de strijd om de titel, hunkert naar succes in de KNVB-Beker of Europa. Als het op alle fronten tegenzit, lijkt de kans dat Ten Hag volgend seizoen weer trainer is van AJAX, verkeken en kan het legioen hem uitzwaaien.

Meer DenD