Jala Heywood (12) wint glansrijk Koninklijk Concertgebouw Concours

Jala
Door: Jos La Grande
20-09-2020

Kippenvel’, zo omschreef juryvoorzitter Vincent de Kort van het Koninklijk Concertgebouw Concours, de optredens van Jala Heywood op deze zondagmiddag in de concerttempel aan het Amsterdamse Museumplein.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De 12-jarige Jala Heywood bespeelt twee instrumenten: de stem en de contrabas. Uiteraard was deze finale superspannend, want evenals al die andere jaren deden supertalenten mee. Jonge musici die een gooi deden naar de overwinning, maar het ook best spannend vonden om op te treden in Het Concertgebouw.

Bewondering

Er kan er maar een winnen en dat werd dus Jala Heywood. Uiteraard was er ook bewondering voor de optredens van Elianne Sijpkes, Megan van Uffelen, Maarten Bakker, Merel Coster, Willem Starkenburg en Luca van der Waals.

Jala was na haar overwinning te gast bij Podium Witteman, waar ze live nog eens Dona, Dona speelde en zong, begeleid door haar vader. Ze vertelde dat ze bijna elke avond na het eten samen gaan oefenen.

Paul Witteman

Welke richting Jala gaat kiezen na deze overwinning, weet ze nog niet. ,,Ik wil graag klassiek en jazz spelen” vertelde ze aan Paul Witteman. De presentator herinnerde Jala aan het feit dat het Concours al hele grote namen heeft voortgebracht, onder wie fluitiste Lucie Horsch.

Concours-voorzitter De Kort, in het dagelijks leven dirigent, roemde de kwaliteit van het deelnemersveld van het Concours, mede mogelijk gemaakt door de VandenBroek Foundation: ,,Het is ongelooflijk wat ze allemaal kunnen”, aldus De Kort.

Als winnares Jala Heywood ervoor kiest om in de toekomst jazz te gaan zingen en spelen, dan vindt De Kort dat ook een spannende route. De andere juryleden waren Katy Woolley, Thomas Beijer, Julia Philippens en Carel Kraayenhof

Concours
Jala heiwood
Vincent de Kort met Jala Heywood.
Vincent de Kort (rechts) met Jala Heywood.
Jala Heywood aan tafel bij Paul Witteman.

Meer DenD