Jan Smit niet populair als commentator Songfestival

Door: DitjesenDatjes
08-05-2018

Jan Smit is vandaag maar Lissabon gevlogen, de stad waar deze week het Eurovisie Songfestival plaatsvindt. De Volendamse zanger verzorgt samen met Cornald Maas het Nederlandse commentaar. Maar niet iedereen zit daar op te wachten….

Kleurrijk

Angela de Jong, tv-recensent bij het AD, vindt Jan Smit, en zijn collega Cornald Maas passé. Een kleurrijker type zoals Gerard Joling zou volgens haar veel beter passen bij het muziekfestijn. Zeker omdat Gerard Joling fan is van het Eurovisie Songfestival en hij er erg graag over vertelt. “Wat zou de grote finale van ruim drie uur voorbij vliegen met zulk ongezouten commentaar, zonder dat je hoeft te twijfelen aan zijn liefde voor het evenement”, schrijft Angelina in haar column.

Cornald en Jan geven al jaren samen het commentaar tijdens het evenement, maar Angela vindt geen ‘winning team’. ,,In de praktijk is het een symbiotische tweeling die elkaar aanvult in plaats van aanvalt of tegenspreekt.”

Ze sluit haar column met: ,,Ah toe Avrotros, mag Gerard Joling voortaan het commentaar geven bij het Eurovisie Songfestival? De combinatie Cornald Maas/Jan Smit kennen we nu wel en wordt erg voorspelbaar.

Marga Bult

Ook Marga Bult vindt dat het wel tijd wordt voor andere commentatoren. Zij denkt dat het leuk zal zijn als oud-deelnemers het stokje van Jan en Cornald overnemen. Dat vertelt ze aan Shownieuws. ,,Het gaat niet om mezelf. Het is maar een suggestie.”

Ook een aantal Twitteraars vinden het tijd voor verandering: 

 

Meer DenD