Janneke: ‘Marnix deed zijn best niet voor mij’

Door: Tanja Brouwer
26-11-2018

Het werd niets tussen Janneke en boer Marnix. Kijkers zagen het al weken aankomen: de botte boer twijfelde de hele tijd, gaf geen complimentjes en dacht voornamelijk aan zichzelf. Gelukkig zag Janneke dat op tijd in, en besloot tijdens de citytrip dat het niets zou worden. Achteraf ziet ze in waarom het mis ging.

Vlinders en vuurwerk

,,Er zijn wel momenten geweest dat ik dacht ‘waarom heeft Marnix mij gekozen’, want ik voelde niet echt dat hij zijn best deed om mij te leren kennen, Of eigenlijk überhaupt zijn best deed”, vertelt Janneke in een filmpje op de website van Boer zoekt Vrouw. Marnix had het vaak over dat hij geen vuurwerk ervoer, en geen vlinders voelde. Iets was Janneke niet helemaal begreep. ,,Ik dacht dan ‘Volgens mij gaat het dieper dan dat. En ben je niet meer op de leeftijd dat je denkt ik ben helemaal opzoek naar dat.’ Ik denk dat we allebei naar iets anders zochten.”

Zelfkennis

Ondanks dat Janneke geen boer heeft overgehouden aan het programma, is ze wel blij dat ze een brief heeft geschreven. ,,Als ik terugkijk naar heel dit Boer zoekt Vrouw-avontuur, dan vind ik het een onwijs leuke reis die ik gemaakt heb. Je komt op verschillende mooie plekken, maakt van alles mee en leert veel mensen kennen.” Ze denkt ook dat ze zichzelf beter heeft leren kennen. Zeker op liefdesgebied. ,,Dat het uiteindelijk tussen Marnix en mij niets geworden is, is jammer. Maar het is oké. Dat was het dan toch niet. Opzoek naar iets anders.”

 

Meer DenD