Jochem van Gelder: Wie is de mol? zorgde voor ontslag bij SBS

Door: DitjesDatjes
14-12-2019

Toen Jochem van Gelder twee jaar geleden meedeed aan Wie is de mol? van AVROTROS, betekende dat zijn einde als presentator bij SBS6. Dat vertelt hij zaterdag in het AD. “Wie is de mol? is de reden geweest dat ik door John de Mol werd ontslagen.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zijn deelname aan het populaire programma was de druppel die de emmer deed overlopen voor Talpa, Van Gelders toenmalige werkgever. De presentator had in 2016 tot drie keer toe geweigerd om een programma te gaan maken voor SBS6, waaronder Reunited. “Daarvoor zou ik lang naar het buitenland moeten. Dat heb ik in het verleden veel moeten doen en dat wilde ik echt niet meer”, vertelt hij.

Toch besloot hij wel mee te doen aan Wie is de mol?, dat destijds in de Verenigde Staten werd opgenomen. “Toen dat bekend werd, belde Talpa meteen. ‘Bij ons weiger je en nu ga je wel dit in Amerika doen?’ Dat ik toen drieënhalve week ben weggeweest was voor De Mol de druppel.”

Toch was de beslissing van Talpa voor Van Gelder niet heel raar. “Vanuit zijn perspectief begrijp ik het ook wel. Als alle presentatoren zo moeilijk zouden gaan doen als ik, schiet dat ook niet op.”

Podium

Na zijn vertrek bij SBS is Van Gelder verdergegaan als zzp’er en dat bevalt hem prima. Hij werkt onder meer voor RTL 4, RTL 5 en Omroep Gelderland. “Dat vind ik te gek, echt. Ik zie het zo: óf je speelt op het hoofdpodium triangel, dat deed ik bij SBS. Óf je speelt een podium lager en maakt je eigen muziek. Mijn eigen programma’s, daar is bij Omroep Gelderland ruimte voor. Dat geef me meer voldoening.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD