Junkie XL komt met nieuwe muziek

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Na afwezigheid van negen jaar komt Tom Holkenborg met nieuwe muziek onder de naam Junkie XL. Hij zegt: ,,Deze nummers waren iets leuks en persoonlijks voor mij.”

Junkie XL brak wereldwijd door met zijn remix van ‘A Little Less Conversation’ van Elvis Presley. Toen wel onder een iets andere naam (JXL) omdat de familie van Elvis Presley wilde dat er geen verband gelegd kon worden tussen drugsgebruik, overgewicht en Elvis Presley. Tom Holkenborg, de echte naam van Junkie XL, heeft sindsdien niet te klagen over werk. Naast optredens verzorgde hij ook soundtracks voor films en computerspellen. Onder andere de muziek in de films ‘The Matrix Reloaded’ en ‘Catwoman’ kwam van hem. In 2012 kwam het album ‘Synthesized’ uit, het laatste onder de naam Junkie XL. Tot nu…

Vier nieuwe nummers

Junkie XL komt met een EP met vier nieuwe nummers onder de titel ‘A Fluff Scam’. Dit weekend moet de muziek beschikbaar worden via streamingplatforms Apple Music en Spotify. Holkenborg vertelt erover: ,,Deze nummers waren iets leuks en persoonlijks voor mij, een kans om mijn dansvloerspieren weer te strekken, nadat ik zoveel van mijn Ibiza herinneringen had opgeroepen tijdens White Lines.” Hij kreeg inspiratie voor het werk toen hij bezig was voor de Netflix-serie ‘White Lines’. Het is niet het geluid wat mensen van hem gewend zijn.

Feedback

Holkenborg: ,,Ze zijn heel anders dan het klassieke Junkie XL-geluid, en ik was nooit van plan om ze uit te brengen. Maar toen Sasha mij erom vroeg, kon ik geen nee zeggen.” Sasha is een oude vriend van Holkenborg en eigenaar van het label ‘Sasha’s Last Night on Earth’. De muziek werd oorspronkelijk naar Sasha verstuurd voor feedback.

Tags

A Fluff ScamA Little Less ConversationCatwomanComputerspellenElvis PresleyFilmsIbizaJunkie XLMuziekpersoonlijk

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie