Kanshebbers voor Eurovisie Songfestival genoemd

Door: DitjesenDatjes
15-05-2018

Na het teleurstellende resultaat van Waylon op het Eurovisie Songfestival afgelopen weekend wordt het volop gespeculeerd over de volgende artiest die Nederland vertegenwoordigt. Welke artiest wil en kan presenteren op zo’n internationaal festival?

Tekst gaat verder onder advertentie
   

A-artiest

De selectiecommissie heeft ieder jaar moeite met het vinden van een grote Nederlandse artiest die kan afreizen naar het land van bestemming voor het festival. Tournee’s en concerten moeten gecanceld worden, en ook moet er genoeg tijd zijn voor de televisieoptredens. Waylon was een van de enige A-artiesten die er wel oren naar had. Helaas eindigde hij, ondanks zijn enorme zelfvertrouwen, op de achttiende plek.

De AVROTROS krabt achter de oren, en hoopt dat de Nederlandse inzending het in 2019 beter gaat doen. Maar wie mag ons landje vertegenwoordigen? De vaakst genoemde namen zijn Romy Monteiro en Maan Steenwinkel. Volgens het AD beiden vocaal goed, maar ook echte entertainers. Ook is het idee genoemd om een Nederlandse dance-artiest naar het songfestival te sturen. Armin van Buren, Hardwell of Martin Garrix bijvoorbeeld.  Maar waarschijnlijk zijn zij te duur, en zullen zij wel aan het festival willen meedoen?

Boef

Er zijn ook artiesten die het liefst nu al oefenen voor komend jaar, en graag op het podium in Jeruzalem willen staan. Rapper Boef wil wel in de voetsporten van Waylon treden, en ook Dries denkt dat hij een kans maakt op het liedjesfestijn.

Meer DenD