Karanka stapt op bij Nottingham Forest

NOTTINGHAM – Aitor Karanka heeft zijn contract ingeleverd bij Nottingham Forest. De Spaanse manager houdt het na een jaar voor gezien bij de club die uitkomt in het Championship, het tweede niveau in Engeland. Nottingham Forest staat op de zevende plaats, vier punten achter een positie die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs om promotie naar de Premier League.

De roemruchte club, in 1979 en 1980 winnaar van de Europa Cup 1, wil dolgraag terug naar de hoogste klasse. Nottingham Forest begon goed aan het seizoen, maar raakte vorige maand achterop door een reeks van vijf wedstrijden zonder overwinning. De ploeg van Karanka begon het nieuwe jaar wel goed, met een zege op koploper Leeds United. In de FA Cup moest Nottingham Forest buigen voor Chelsea.

De Spanjaard lag behoorlijk onder vuur en heeft nu zelf zijn conclusies getrokken. De oud-speler van Real Madrid, die drie keer de Champions League won, was eerder manager van Middlesbrough. Onder leiding van Karanka promoveerde ‘Boro’ in 2016 naar de Premier League, maar toen bijna een jaar later degradatie dreigde, werd hij ontslagen. Zijn opvolger wist degradatie niet meer te voorkomen.

 

BUZZS