Kijkers Frank Visser zwaar in shock na heftige burenruzie

Mr Frank Visser
Door: Eva Steins
26-03-2021

Het was weer een heftige aflevering van Mr. Frank Visser doet uitspraak gisteravond. Een burenruzie in Maastricht liep dusdanig uit de hand dat er flink heen en weer gescholden werd, en zelfs een huiskamer gesloopt werd. Miljoenen mensen keken toe, en kijkers reageerden geshockeerd op de aflevering…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de uitzending stonden twee families lijnrecht tegenover elkaar. Het was Miranda en Gert-Jan versus buurvrouw Miranda en haar man Jos. De beschuldigingen liepen zo erg uit de hand dat Jos zelfs zijn eigen woonkamer onder handen nam, nadat buurman Gert-Jan hem ervan beschuldigde dat Jos zijn topless vrouw zou begluren.

Roddelen

Verbazingwekkend genoeg wisten de buren zo’n beetje alle details van elkaars levens en schroomden zij niet dit ook te delen met de rest van de buurt. Dit tot grote frustratie naar elkaar. Zij beschuldigden elkaar van dezelfde ergernissen: begluren, uitdagen, uitlokken, intimideren en roddelen.

Al gauw werd duidelijk dat de buren niet vies zijn van een scheldwoordje hier en daar, zo’n beetje elke ziekte kwam voorbij én kregen kijkers meerdere varianten op het scheldwoord ‘hoer’ te horen.

Wat begon met kleine pesterijen en irritaties is uitgelopen naar een complete oorlog in de straat waar beide Miranda’s lijnrecht tegenover elkaar staan.

Eén van de Miranda’s hing zelfs een beveiligingscamera op, omdat zij zich niet veilig voelt in haar eigen huis. Dit tot grote ergernis van haar buren, die zich bespioneerd voelen.

‘Klappen’

De ruzie breidde zich al gauw uit tot de rest van de straat, en er ontstonden twee kampen. De aanklagers, Miranda en Gert-Jan, verklaren zelfs een keer mishandeld te zijn door hun buurman van verderop. Hoog tijd dus voor meneer Frank Visser om een bezoekje te brengen.

Ook tijdens de hoorzitting lopen de gemoederen hoog op en wordt er flink gescholden en heen en weer geschreeuwd. Uiteindelijk legt Mr. Frank Visser de buren een contactverbod op. ,,Een verhuisplicht is helaas niet mogelijk.”

Kijkers thuis reageren stomverbaasd op het heftige gedrag van de buren. Zo noemen velen hen ‘übertokkies’, en lijkt Maaskantje ‘net een villawijk’ volgens kijkers.

Bekijk hier het fragment:

Meer DenD