Koersspullen Van der Poel zijn terecht

Het jasje en de koersbril van wielrenner Mathieu van der Poel zijn terecht. De wereldkampioen veldrijden stuurde donderdag een boos bericht op social media dat zijn spullen gestolen waren tijdens een training in het bos. Een inwoner van Schilde heeft zich met de spullen gemeld bij Radio 2 Antwerpen, meldt de Belgische zender VRT.

“Bedankt eikel dat je mijn regenjas en bril hebt gestolen. Ik ben trots op je”, schreef een cynische Van der Poel donderdag op Instagram. Volgens degene die had aangeboden de spullen terug te geven aan de veldrijder was er geen sprake van diefstal, zo benadrukte hij.

“Ik was gaan wandelen met mijn honden in het bos en ik kwam Van der Poel tegen”, vertelt Walter Van Loon. “Hij vroeg me of ik zijn regenjas en koersbril had gezien, maar dat was niet het geval. Op de terugweg zag ik een jager wandelen met een wit jasje over zijn schouder, en ik herkende meteen het logo van de ploeg van Mathieu, want ik ben een grote fan. De jager vertelde me dat hij de spullen in het zand had gevonden. Ik heb toen aangeboden om ze naar Mathieu te brengen, maar ik heb hem niet meer gevonden.”

 

BUZZS