Komt Duncan in dit erelijstje van Nederlandse winnaars te staan?

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Al vanaf het eerst Eurovisie Songfestival, georganiseerd in 1956, is Nederland van de partij. Erg succesvol is ons kikkerlandje alleen niet. In die 63 jaar tijd heeft Nederland namelijk maar vier keer gewonnen. Gelukkig kan Duncan vanavond daar verandering in brengen. Want misschien komt zijn naam wel in het Nederlandse ‘erelijstje’ te staan.

Corry Brokken

De eerste keer dat een Nederlandse inzending won, was in 1957. Corry Brokken zong het nummer ‘Net als toen’. Dat nummer viel duidelijk in de smaak, maar het jaar daarop deed Corry weer mee en dat ging minder goed. Ze kreeg maar 1 punt en eindigde op de laatste plaats .

Teddy Scholten

Twee jaar later eindigde ook Teddy Scholten op de de eerste plek met het nummer ’n Beetje. Het nummer gaat over een vrouw die aan haar man vraagt of hij trouw is aan haar. Waarop hij antwoordt: ’n beetje.

Lenny Kuhr

Lenny Kuhr eindigde in 1969 op nummer één, met misschien wel de bekendste Nederlandse inzending ooit: De troubadour. Helaas moest ze de winst wel delen met nog twee andere landen, want alle drie hadden ze 18 punten.

Teach In

Voor het eerst won een Nederlandse band het Eurovisie Songfestival, en dan zongen ze ook nog in het Engels. In 1975 song Teach In het nummer Ding-A-Dong, wat een grote hit werd.

https://www.youtube.com/watch?v=sI78Bqp6z6g

Tags

CORRY BROKKENDING-A-DONGDUNCAN LAURENCEEUROVISIE SONGFESTIVALLENNY KUHRNEDERLANDTEACH-INTEDDY SCHOLTEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck