Lakheld Tijn (6) is overleden

Door: DitjesDatjes
07-07-2017

De 6-jarige lakheld Tijn uit Hapert, die internationale bekendheid verwierf met zijn nagellakactie voor Serious Request, is overleden. Gisteren werd nog bekend dat de nagellakactie Lak door Tijn meer dan een miljoen euro heeft opgeleverd.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Tijn kon de strijd met een ponsglioom, een kanker in de hersenstam, niet winnen, maar hij heeft met zijn acties wel heel Nederland voor zich gewonnen. In Nederland worden 15 tot 20 kinderen jaarlijks getroffen door deze ziekte.

In december van vorig jaar startte de zieke Tijn in Breda zijn actie om met het lakken van nagels geld op te halen. Toen voor het Rode Kruis. De opbrengst was maar liefst €2,5 miljoen.

De afgelopen maand, met steun van Wendy van Dijk en Youp van ’t Hek, kwam er opnieuw een lakactie.

Op de site van Tijn hierover: ,,Tijn wil kinderen helpen die, net als hij, vechten tegen hersenstamkanker. Daarom is Tijn zijn eigen nagellaklijn begonnen in 4 van zijn lievelingskleuren. Alle opbrengsten gaan naar Stichting Semmy. Het doel? Minstens 1 miljoen euro ophalen, zodat de stichting een nieuwe behandelmethode naar Nederland kan halen, waarmee CED (‘convection-enhanced delivery’) mogelijk wordt. Zo hebben kinderen zoals Tijn, wel een kans.”

Stichting Semmy gaat met de opbrengst een apparaat kopen om tot nu toe ongeneeslijk zieke jongeren met hersenstamkanker te behandelen.

Meer DenD