Lampard hekelt ‘zogenaamde’ Chelsea-fan

Door:
16-08-2019

Frank Lampard heeft het in rake bewoordingen opgenomen voor zijn jonge spits Tammy Abraham. De Engelse international met Nigeriaanse roots miste woensdag in de wedstrijd om de Europese Supercup tegen Liverpool de beslissende penalty namens Chelsea (4-5). Het leverde Abraham een hoop commentaar op de sociale media op. Eén persoon maakte het wel heel bont en stuurde allerlei racistische beledigingen naar de aanvaller van Chelsea.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ik walg van zo’n zogenaamde Chelsea-fan”, zei Lampard op de persconferentie in de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Leicester City. “Ik weet niet wat er allemaal is toegestaan op die sociale media, maar het is daarop te makkelijk om zomaar mensen te beledigen. Er moet iets aan gebeuren. En zulke figuren zullen hun ‘mindset’ ook volledig moeten veranderen.”

Abraham was afgelopen seizoen als huurling heel belangrijk voor Aston Villa. Vooral dankzij zijn 26 doelpunten promoveerde Villa naar de Premier League. Abraham krijgt nu van Lampard de kans zich ook bij Chelsea te laten zien. “Hij vroeg woensdag aan me of hij de vijfde strafschop mocht nemen”, zei de zichtbaar boze trainer van de ‘Blues’. “Hij wilde opstaan en moed tonen op een avond waarop de hele wereld meekijkt. Maar op hetzelfde moment zit iemand achter zijn computer of telefoon, die de meest walgelijke dingen stuurt. Als club doen we van alles tegen discriminatie en dan is het heel teleurstellend als zulke dingen gebeuren.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD