Leger wordt ingezet bij chaos Britse benzinepompen

Chaos Britse benzinepompen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Een totale chaos is uitgebroken bij de Britse benzinepompen als gevolg van onder meer Brexit en de coronacrisis. Het tekort aan bezine bij de pompen wordt veroorzaakt omdat 100.000 chauffeurs van tankwagens zijn gestopt met hun werk.

Automobilisten mogen als gevolg van de enorme tekorten bij de meeste tankstations van BP, Esso, Shell en Texaco die nog wel voorraad hebben voor maximaal 30 Britse ponden aan benzine tanken. Het einde van de volledig uit de hand gelopen situatie is nog lang niet in zicht. Het leger wordt zelfs ingezet.

Boris Johnson

Premier Boris Johnson en zijn partijgenoten geven de corona-crisis de schuld van de benzinepaniek. Ze vrezen de toorn van de Britse bevolking door de ellende. Tot en met Kerstmis zal de chaos naar verwachting voortduren.

De media wordt er inmiddels van beschuldigd voor het feit dat ze vooringenomen zijn en Brexit noemen als de oorzaak is.

Bij de benzinestations vinden momenteel hysterische taferelen plaats. 85% van alle tankstations staat ‘droog’! De Britse regering heeft de mensen gevraagd om thuis te gaan werken om brandstof uit te sparen. Ook politie en andere hulpdiensten dreigen vast te lopen vanwege het tekort aan brandstof aan de pomp.

Tijdelijke visa’s

Het tekort aan chauffeurs van tankwagens probeert de Britse regering nu op te lossen door visa’s (vanwege Brexit) te verstrekken aan buitenlandse werknemers. Tienduizend tijdelijke visa wil de regering uitgeven aan buitenlandse chauffeurs. Ook zouden er legerchauffeurs moeten worden ingezet om verdere paniek aan de pomp te voorkomen.

De Britse transportminister Grant Shapps probeerde afgelopen weekend de crisis te bagatelliseren. Volgens hem is er helemaal geen benzinetekort in Engeland.

De kans dat de crisis overwaait naar het Europese vasteland lijkt klein.

Tags

BORIS JOHNSONBREXITGROOT-BRITTANNIË

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck