‘Let’s Stop The Show’

Margriet van der LINDEN
Door: Jos La Grande
28-05-2020

Nou breekt mijn klomp. Kasja Ollongren, de vrouw van Irene van den Brekel, tv-producent van talkshow M, vertelt volledig gescript aan Margriet van der Linden, de gastvrouw van M, het nieuws dat ze geen lijsttrekker van D66 wil worden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Hoe zit dat?

Ollongren was vijf maanden weg van het Binnenhof en is inmiddels gezond terug aan het Haagse firmament. Ze gaf een interview aan WNL op Zondag en afgelopen zaterdag aan het AD. Maar uitgerekend bij het bevriende M onthult Kasja dat ze niet meer in de race is voor het lijsttrekkerschap van haar partij D66. 

Hoe toevallig is dat?

Persbericht

Ondertussen lichtte M ook nog het patiëntendossier van Ollongren. Het ging over hypofyne en andere hospi-taal. Bovendien waren er ook nog eens 5 minuutjes gereserveerd voor de bewindsvrouw om de lange versie van het persbericht van haar voorlichter ongestoord voor te lezen. Iets over gemeenten die €566 miljoen extra uitgekeerd krijgen: bla, bla, bla. 

Fijn trouwens dat de minister volledig hersteld is. Maar de redactie van talkshow M en de presentator moeten zich diep schamen. Niet één kritische vraag kwam over de lippen van Margriet. Da’s nogal wiedes als de vrouw van je hoge gast elke maand je salaris overmaakt. 

Elitair

Ook deze avond was de show van Margriet een elitaire bijeenkomst met drie oud Amerika-correspondenten. De redactie heeft trouwens toch een voorliefde voor Amerika-onderwerpen, want een paar weken geleden moest presidentskandidaat Joe Biden van een van de gasten meteen opstappen vanwege ongefundeerde beschuldigingen.

En vanavond werd Archie Williams, die 37 jaar onterecht in de lik zat en meedoet aan de talentenjacht America Got Talent, in het zonnetje gezet. M vergat even te vertellen dat de auditie dateert van vorige week vrijdag, een week oud dus.

Dat alles steekt flets af bij de doorgestoken kaart, het hinderlijke een-tweetje tussen M en Ollongren. Het berichtje ‘Goed gedaan’ in de groepsapp kregen we dus niet te zien.

,,Let’s stop the show!”

Meer DenD