Licentie geldig: Klinsmann mag Hertha BSC coachen

Door:
18-01-2020

Jürgen Klinsmann zit zondag gewoon als coach op de bank bij Hertha BSC dat het opneemt tegen Bayern München. De voormalig international had eerder al de fans van de Berlijnse voetbalcub gerustgesteld, al was zijn trainerslicentie nog niet terecht. Zonder dat papiertje had de Duitse voetbalbond kunnen besluiten dat hij niet als trainer van Hertha kan functioneren.

“We hebben de vereiste papieren ontvangen”, meldde de voetbalbond die een pak informatie had ontvangen van Klinsmann, die eerder verklaarde dat het bewuste papiertje mogelijk in een la in zijn huis in Californië zou kunnen liggen. Klinsmann kreeg zijn trainersdiploma in 2000 na een versnelde cursus voor voormalig topvoetballers, een initiatief dat hij zelf mede had opgezet. Wel moeten coaches elke drie jaar een korte aanvullende cursus volgen om hun licentie niet te laten verlopen. Er was twijfel ontstaan of Klinsmann aan die eis had voldaan, maar met hulp van de Amerikaanse voetbalbond kon hij aantonen dat hij helemaal bij is. “Niets staat zijn functioneren als hoofdtrainer in de weg”, aldus de Duitse voetbalbond.

 

BUZZS

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen