Lion King blijft in dierentuin Artis

Leeuwen Artis|Leeuwen in Artis
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Na de soap eerder dit jaar rond de mislukte verhuizing van de drie ARTIS-leeuwen naar een Franse dierentuin heeft er een heus wonder plaatsgevonden. De Amsterdamse dierentuin krijgt namelijk een compleet nieuw leeuwenverblijf!

Dankzij twee gulle gevers zijn de ARTIS-bezoekers ook in de toekomst verzekerd van leeuwen, die in de hoofdstad blijven bivakkeren.

Voor de twee leeuwinnen en de leeuw, de huidige drie ARTIS-bewoners, is dat natuurlijk heel erg goed nieuws. Eerder werd de bouw van een nieuw leeuwen-onderkomen geschat op meer dan €4 miljoen euro.

ARTIS is door de lockdowns zwaar getroffen door de crisis. Ondanks een succesvolle inzameling kijkt de dierentuin tegen een groot financieel gat aan. Zonder hulp zou het niet mogelijk zijn geweest om de leeuwen te behouden. In februari overviel ARTIS de fans dat de leeuwen toch niet naar Frankrijk zouden verhuizen.

ARTIS-directeur Rembrandt Sutorius is blij met de steun voor de leeuwen van de twee particuliere geldschieters die anoniem wensen te blijven. Het nieuwe leenverblijf wordt betaald en ook de zorg voor de dieren voor de komende 5 jaar.

Tags

ARTISLEEUWEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck