Lofzang van Cavendish voor ‘Rocky IV’ Kittel

LONDEN – De Britse wielrenner Mark Cavendish heeft op Twitter een lofzang geplaatst over Marcel Kittel. De Duitser was jarenlang een grote concurrent van ‘Cav’ in de massasprints. Kittel bleef de laatste jaren echter ver verwijderd van zijn oude topniveau en besloot donderdag zelfs zijn contract bij Katoesja-Alpecin in te leveren.

”Jarenlang voelde ik me onoverwinnelijk en onverslaanbaar”, schrijft Cavendish, die dertig etappezeges in de Tour de France op zijn erelijst heeft staan. ”Tot er één renner kwam die dat veranderde. Eén brok pure spierkracht met blonde haren. Dat was Marcel Kittel. Hij leek de fietsende versie van Rocky IV. Hij was de eerste wielrenner waarbij ik moest uitvinden hoe ik hem moest verslaan.”

De 33-jarige Brit, die zelf ook zijn gloriejaren achter zich heeft liggen, bedankt Kittel voor de mooie strijd. ”Door de rivaliteit met jou moest ik nóg beter worden. En we gaven de fans veel om van te genieten. Als concurrenten probeerden we elkaar te verslaan, maar als mens hebben we het beste met elkaar voor. Vanuit de grond van mijn hart wens ik je het allerbeste.”

 

BUZZS