Loretta Schrijver fel tegen Akwasi’s Omroep Zwart

Loretta Schrijver
Door: Eva Steins
25-09-2020

Als het aan Loretta ligt wordt Omroep Zwart meteen de kop in gedrukt. De omroep is een initiatief van onder andere Akwasi. Bij Jinek spreekt ze zich fel uit tegen de omroep: ,,Zet Omroep Zwart dan ook inderdaad op Zwart.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Omroep Zwart

De nieuwe omroep is een initiatief van Akwasi en regisseur Gianni Grot. De omroep streeft ernaar om ‘een afspiegeling van de huidige Nederlandse samenleving te worden, zowel vóór als achter de schermen’.

Op hun website is te lezen dat zij streven naar meer diversiteit op de Nederlandse televisie:

,,Is het je wel eens opgevallen dat sinds de oprichting van de Televizierringen in 1964 er precies één persoon van kleur ooit won? Zonde van alle talenten, verhalen en mooie nieuwe perspectieven die nu worden gemist. Dus die gaan we brengen.”

LEES OOK:

Johan Derksen over award voor Akwasi

Loretta

Loretta ziet de nieuwe omroep liever niet verschijnen. In Jinek laat zij weten dat ze fel tegen de geboorte van omroep Zwart is:

,,Ik zou zeggen: zet Omroep Zwart dan ook inderdaad op zwart”. Zij laat weten de omroep juist tegenstrijdig te vinden. Volgens Loretta wordt hiermee juist een onderscheiding gemaakt: ,,Omdat het een bevestiging is in het zoeken naar differentiatie. Dat willen we juist niet. We willen één zijn, we willen geen onderscheid maken. Dan moet je geen Omroep Zwart maken”, zegt ze.

Dit geldt volgens Loretta niet alleen voor huidskleur. Ook een speciale omroep voor homo’s of lesbiennes ziet zij niet zitten: ,,Je moet gewoon de omroep maken. We zijn allemaal mensen. We moeten ons juist niet willen onderscheiden.”

Meer DenD