Maan vaak betast tijdens optredens: ‘Nee is nee’

Maan de Ster
Door: Charlotte Wijnen
14-05-2021

Maan de Steenwinkel draagt na vervelende ervaringen bijna geen rokjes meer tijdens haar eigen concerten. ,,Dan voel ik handen op plekken waar ze absoluut niet thuishoren”, aldus Maan.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Onlangs heeft Maan samen met Bente Fokkens het nummer ‘Nee is nee’ uitgebracht. Met het nummer willen ze vrouwen aansporen om ‘nee’ te zeggen. De zangeressen hebben zelf ook vaak te maken gehad met grensoverschrijdend gedrag.

‘Helemaal blauw’

,,Als ik optreed, vind ik het heel leuk om het publiek in te springen en met mensen te zingen”, vertelde Maan gisteravond bij ‘Beau’. ,,Dan voel ik ook handen op plekken waar ze absoluut niet thuishoren.” De zangeres past zelfs haar kledingkeuze erop aan: ,,Het is niet voor niets dat ik bijna geen rokjes meer draag op het podium, maar heel vaak broeken.”

In de club voelde Maan ook wel eens een ongewenste hand op haar billen. Ook Bente, onder andere bekend van de films ‘Misfit’, heeft hier mee te maken gehad: ,,Ik zei ‘nee’ en toen heeft hij mij in mijn borst geknepen. Daar heb ik wekenlang last van gehad, omdat het helemaal blauw was.”

‘Nee is nee’

Met hun nummer ‘Nee is nee’ willen Maan en Bente aandacht vragen voor grensoverschrijdend gedrag. Ze zeggen beiden dat ze het ‘belachelijk’ vinden dat vrouwen hun kledingkeuze moeten aanpassen vanwege ongewenst aanraken of naroepen. Wat je ook aantrekt, iemand betasten is áltijd fout volgens de zangeressen.

Wanneer presentator Beau van Erven Dorens vraagt of de twee nog een boodschap hebben, zegt Maan dat vrouwen goed moeten weten waar de grens voor jezelf ligt. ,,Dat je weet dat het niet oké is als iemand ongewenst aan je lichaam zit, dat je daar wat van mag zeggen. En als iemand ‘nee’ zegt, iemand ook naar die ‘nee’ gaat luisteren”, aldus Maan.

Meer DenD