‘Martien gelogen in speech bij Televizier Gala’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Martien Meiland is niet meer weg te denken op de Nederlandse televisie. De mediapersoonlijkheid heeft in een korte tijd een enorme ‘fanbase’ opgebouwd. Maar niet iedereen is gek van monsieur Meiland. Bij team RTL bijvoorbeeld. Een medewerker van de holding vertelt namelijk aan Story dat Martien aan het jokken was tijdens zijn speech…

Niet waar

,,Dan gaan we naar SBS Talpa. Jullie waren de enige, niet NPO en RTL 4 want die vonden het allemaal niks, maar SBS die heeft erin geloofd. En wij hebben jullie deze zomer uit het slijk getrokken” zegt kasteelheer Martien tijdens zijn overwinningsspeech bij het Gouden Televizier-Ring Gala. Het publiek schiet in de lach en waarschijnlijk op de RTL-crew na. Een directielid van de zender laat namelijk weten dat RTL degelijk wél interesse had en dat het absoluut niet waar is wat de hysterische Martien vertelt tijdens zijn speech.

‘We hebben toen ‘ja’ gezegd’

,,Chateau Meiland had nu bij RTL te zien kunnen zijn. Aan ons heeft dat nooit gelegen. Wij vonden én vinden het een geweldig programma” laat de RTL medewerker aan Story weten. ,,Martien is jaren geleden al naar ons toegekomen met het programma en we hebben toen ‘ja’ gezegd. De show was zelfs al in ons uitzendschema gezet. Toen ineens kwam Martien met de mededeling dat het hele feest niet door zou gaan, omdat hij de hypotheek voor het chateau niet rond kreeg. Dat hij zegt dat RTL geen interesse in het programma zou hebben gehad, is dus pertinent onwaar!” aldus een van de directieleden.

Onbetrouwbaar

Toen de kasteelheer uiteindelijk de financiën wist rond te krijgen voor zijn Franse chateau, klopte hij nogmaals aan bij RTL. Deze keer weigerde de zender wél met de Meilandjes samen te werken vanwege vertrouwensproblemen. ,,Het probleem was dat we die eerste keer al veel kosten voor het programma hadden gemaakt op het moment dat Martien met het verhaal van die hypotheek kwam. Het vertrouwen in hem was een beetje weg. Dáárom hebben we die tweede keer ‘nee’ gezegd” laat de bron weten.
Ook laat dezelfde persoon weten dat het uiteraard ”best zuur is” dat zo’n programma op een andere zender zo’n succes is geworden en dat ze daarvan best balen.

Tags

CHATEAU MEILANDGELOGENLIEGENMARTIEN MEILANDRTL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck