Max Verstappen in tranen na race

Door: DitjesenDatjes
15-01-2019

Max Verstappen was helemaal in tranen na de slecht verlopen GP van Monaco. Dat vertelt Red Bull-adviseur Helmut Marko een Motorsport-total.com.

Crash

De coureur crashte in een vrije training en zijn auto moest gerepareerd worden. Daardoor kon Max niet meedoen aan de kwalificatie, en moest hij helemaal achteraan starten.
,,Hij was in tranen in de pitbox toen hij terugkeerde na de crash. Dat heeft hem dus flink aan het denken gezet. De crash was namelijk totaal onnodig”, vertelt Helmut. ,,Hij is snel genoeg en hij hoeft dat niet altijd te bewijzen op momenten waar dat niet nodig is.”

Gelukkig wist Max zich na het ongeluk te herpakken. ,,In Canada werd hij vervolgens derde, in Frankrijk tweede en in Oostenrijk eerste. Hij was fenomenaal. Die veerkracht is heel belangrijk. Dat laat zien dat het bij hem mentaal erg goed zit. Vlak voor kerst hebben we een gesprek samen gehad, waarin we de doelen voor volgend jaar hebben vastgesteld. Daarin hebben we dit soort dingen nog eens besproken en heb ik hem een compliment gegeven.”

Taakstraf

Hoewel het Formule 1-seizoen pas in maart begint, moest Max afgelopen weekend toch in ‘actie’ komen. Hij voerde namelijk de taakstraf uit die hij kreeg van de FIA, voor het duwen van coureur Esteban Ocon. Max moest twee dagen meelopen bij een Formule E-race in Marrakech.

Meer DenD