Meester Anton speelt in dagelijkse leven ook op school Sinterklaas…

Meester Anton
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Meester Anton uit de serie De Luizenmoeder (in het echte leven heet de schooldirecteur Diederik Ebbinge) lanceerde in de hitserie een nieuw fenomeen: Winterklaas met zijn ijsberen.

Waarom? De directeur van basisschool De Klimop verzon Winterklaas om van het fenomeen Zwarte Piet af te zijn.

Diederik Ebbinge blijkt in zijn vrije tijd ook Sinterklaas te hebben gespeeld notabene op een basisschool in de Amsterdamse Watergraafsmeer. Een school overigens met alleen ‘roetpieten’. Is dat niet leuk?

Volgens Ebbinge ging het om ‘de rol van zijn leven’. Dat meldde de acteur zelf via zijn Twitter-account op 5 december vorig jaar toen de serie De Luizenmoeder op tv nog van start moest gaan.

Ebbinge schreef samen met Ilse Warrina het script van De Luizenmoeder, waar wekelijks meer dan drie miljoen Nederlanders naar kijken.

In de aflevering over Sinterklaas en Winterklaas ontstond er tumult over de vervanging van Sinterklaas. In de praktijk blijkt Ebbinge dus een grote kindervriend te zijn en speelt hij Sinterklaas met verve.

Ebbinge is getrouwd met actrice en zangeres Roosmarijn Luyten, die enkele jaren geleden Rachel Hazes speelde in de musical over het leven van de Amsterdamse zanger.

Tags

DE LUIZENMOEDERJUF ANKMEESTER ANTONSINTERKLAASWINTERKLAAS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck