Modemagazine Elle stopt met bont

Door: Kees van der Made
02-12-2021

Modemagazine Elle doet bont in de ban. ,,Dit is een goede kans om het bewustzijn voor dierenwelzijn te vergroten.”, aldus adjunct-directeur Valéria Bessolo Llopiz.

Persbureau AFP meldt dat het modetijdschrift Elle heeft besloten bont in de ban te doen in alle edities die wereldwijd uitkomen. Hiermee volgt het tijdschrift de vele modehuizen- en verkopers die dierenbont al eerder afzworen. Volgens adjunct-directeur Valeria Bessolo Llopiz is dit een mooie kans: ,,Dit is een goede kans om het bewustzijn voor dierenwelzijn te vergroten en de vraag naar duurzame en innovatieve alternatieven te versterken en een meer humane mode-industrie te voeden.” De regeling gaat per 1 januari 2022 bij twintig van de 45 edities in, bij dertien is het al ingevoerd. De rest past de regel per 2023 toe.

Pelsdierhouderij verbod

Dat is niet de enige klap die de bontindustrie te verduren kreeg. Ook de Amsterdamse Fashion Week is bontvrij en de pelsdierhouderij is begin dit jaar vervroegd ingevoerd. Dit was mede het gevolg van het coronavirus dat in de pelsdierhouderijen bleef rondgaan. Eerder zou het verbod in 2024 ingaan.

Meer DenD