Moeder Albert Verlinde in tehuis

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

2017 eindigde dramatisch voor Albert Verlinden. Vlak voor de kerstdagen overleed plotseling zijn vader op 85-jarige leeftijd. Zijn moeder kon niet meer alleen wonen, en zit tegenwoordig in een tehuis.

Geheugen

Moeder Henny (82) kampt met ernstig geheugenverlies. Daardoor kan ze niet meer goed voor zichzelf zorgen. “Mijn moeer kan niet meer zelfstandig wonen en moet verzorgd worden”, zegt Albert tegen Story. “Ze heeft de bekende geheugenproblemen die je op die leeftijd kunt krijgen. Dat is helemaal niet leuk om mee te maken. Maar als ik langskom herkent ze me gelukkig nog wel. Ze moet alleen wel vele malen harder werken om alles te begrijpen.”

Albert zoekt in deze moeilijke tijden sten bij zijn ex-man Onno Hoes. Ondanks dat Onno vreemd is gegaan, zijn de twee goede vrienden gebleven. Zo goed, dat de naam van Onno zelfs op de rouwkaart van Albert’s vader stond. “Hij hoort bij onze familie en dat zal altijd zo blijven. Wat er ook gebeurt. Voor mij persoonlijk is hij een enorme steun, als was het alleen maar omdat ik weet dat hij er voor mij is als ik dat echt een keertje nodig heb. Een schouder om op uit te huilen.”

Tags

Albert VelindegeheugenMoederOnno HoesOud

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie