Moeder van Waylon hoopt op contact zoon

Door: DitjesenDatjes
10-05-2018

De moeder van Waylon wil niets liever dan haar zoon weer in de armen sluiten. Al vijf jaar heeft ze dat niet kunnen doen, want in 2013 verbrak de zanger alle contacten met zijn ouders. En dat terwijl Henny en haar man Willy er altijd voor hun zoon zijn geweest.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Verslaving

Het is geen geheim dat Waylon, wiens echte naam Willem Bijkerk is, al jaren worstelt met een alcohol- en drugsverslaving. Zijn ouders Henny en Willem hebben hun zoon altijd gesteund. Zelfs toen het echt bergafwaarts ging met de zanger en hij op sommige dagen zes gram cocaïne snoof, werd hij opgevangen door zijn ouders. Hij kreeg last van waanbeelden en depressies en toen hij op zijn tweeëntwintigste vader werd van zoon Dylan was hij er niet voor hem.

Opa en oma

Ondanks de onvoorwaardelijke liefde en steun die hij van zijn ouders kreeg, besloot Waylon afstand van hen te nemen. Sinds 2013 hebben ze elkaar niet meer gezien. ,,Mijn man en ik hebben al jarenlang geen contact met onze zoon”, vertelt Henny Bijkerk via de telefoon aan Story. ,,Ik mis hem enorm en zou hem dolgraag weer willen zien. Maar dat ligt niet aan mij of aan mijn man. Dat contact moet Willem zelf herstellen. De bal ligt bij hem.”

Ondanks dat Waylon geen contact heeft met zijn ouders, heeft kleinzoon Dylan dat wel. Nu Bibi, de vriendin van Waylon, zwanger is hoopt Henny dat zij en haar man ook voor hun volgende kleinkind een goede opa en oma mogen zijn.

Meer DenD