‘Moordenaar burgemeester heeft inktzwarte ziel’

Burgemeester Aalst
Door: Redactie
07-08-2020

Ilse Uyttersprot, de Belgische oud-burgemeester die in bed met een hamer werd doodgeslagen, zou zijn gevallen voor de charmes van een monster. Althans, als je de Vlaamse media mag geloven. Zij schrijven over een man met een ‘inktzwarte ziel’. Een charmeur die pas later in een relatie zijn WARE GEZICHT toonde.

Tekst gaat verder onder advertentie
   


Werd oud-burgemeester Ilse Uyttersprot doodgeslagen omdat ze dreigde de relatie met haar geliefde te verbreken? Gisteren werd al bekend dat ze de avond voor de moord nog een ruzie had gehad met deze Jurgen Demesmaeker. ,,Als je toestand niet beter wordt, zet ik een streep door onze relatie. Ik wil ook niet als koppel naar buiten treden, zolang je niet aan de beterende hand bent”, zou Uyttersprot hebben gedreigd. Toch zou er die avond nog een ‘gepassioneerde verzoening’ hebben plaatsgehad. Totdat de volgende dag de wekker ging. Demesmaeker stond op, pakte een hamer en sloeg zijn vriendin dood. Daarna gaf hij zich aan bij de politie. Volgens de advocaten van de verdachte gaat het ook niet om moord, maar om ‘passionele doodslag’.

Ware gezicht


In België komen inmiddels steeds meer details naar buiten over de verdachte. Hij wordt een man met ‘een gitzwarte ziel’ genoemd. Een verleider die pas later zijn ware gezicht toont: ,,Jurgen was charmant in de eerste maand van de relatie. Gruwelijk gewelddadig nadien. Hij had een zwak voor sterke blonde vrouwen en hij schiep er een duivels plezier in om hen dan karakterieel kapot te maken. Iedere vrouw die hij heeft gehad, en het zijn er veel geweest, heeft kennis gemaakt met zijn vuisten.”

Wurgpoging


De 47-jarige verdachte slikte sinds kort een antidepressivum. In 2014 werd hij er al eens van beschuldigd dat hij zijn ex-vriendin probeerde te wurgen en had gestalkt; hij werd destijds veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijk.

Meer DenD