Mr. Degelijk – Ryan Reynolds

Ryan Reynolds|Mr. Degelijk - Ryan Reynolds|Mr. Degelijk - Ryan Reynolds|Mr. Degelijk - Ryan Reynolds
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Hij speelt een actieheld in X-Men, stripfiguur in Deadpool en romanticus in The Proposal. In het echt is Ryan Reynolds (40) allesbehalve spannend. Hij houdt zich ver van alle glamour en timmert liever aan zijn huis.

 

Mr. Degelijk - Ryan Reynolds
Hollandse Hoogte

 

Lang, knap en zijn verschijning is indrukwekkend. Voor zijn meest recente film Deadpool 2 trainde hij zich suf. Maar roem heeft hem niet aangetast, want Ryan is niet onder de indruk van zichzelf. Ook al staan er hordes fans (veelal vrouwen en meisjes) op straat op hem te wachten. Over zijn lichaam en conditie praten vindt hij suf. ‘Tijdens de eerste training ging ik onderuit na een paar squats met wat gewichten. Dat we het erover hebben, je bent nu al je lezers kwijt’, zei hij in een interview. Ryan groeit op in Vancouver, Canada. Hij is de jongste van vier zonen, vader is agent en moeder werkt in een winkel. Zijn vader is streng: ‘Mijn broers en ik sloopten het hele huis. Dat is precies de reden waarom ik liever een dochter krijg: het lijkt me fijn als mijn huis wel heel blijft’, grapte hij over zijn toekomstige gezin. Terwijl twee van zijn broers in de voetsporen van vader treden en politieagent willen worden, weet Ryan dat hij iets anders wil: komiek zijn. Op school valt zijn scherpzinnigheid op. ‘Het was duidelijk dat ik geen geniale Robin Williams was, maar ik kon goed improviseren. Ik was snel en kon mezelf heel makkelijk in de zeik nemen.’ Op z’n dertiende is Ryan een kindsterretje als hij redelijk makkelijk door de audities komt voor een van de hoofdrollen in tienersoap Fifteen. Hij speelt vier jaar lang, vijf dagen per week het personage Billy. Ryan blaakt van zelfvertrouwen maar ziet andere kinderen gebukt gaan onder kritiek van producers. ‘Achteraf gezien was het gewoon misbruik. Sommigen stonden na een tijdje echt op instorten.’ Na vier jaar heeft hij er genoeg van en verhuist hij naar Los Angeles om daar stand up comedy te doen. Maar het loopt anders en Ryan belandt toch weer met zijn hoofd op tv. Hij wordt bekend door zijn rol in Two Guys, a Girl and a Pizza Place.

 

Mr. Degelijk - Ryan Reynolds

 

Een normale baby

Voordat hij zelf wereldberoemd is heeft Ryan een relatie met de Canadese zangeres Alanis Morissette. Na vijf jaar verbreken ze hun verloving. Niet lang daarna duikt hij met Scarlett Johansson op in de gossipbladen. Ze trouwen in 2008 om twee jaar later de scheiding aan te vragen. Op z’n 32e heeft Reynolds een afgeblazen huwelijk én een scheiding achter de rug. Bij Gossip Girl Blake Lively, naast wie hij in Green Lantern speelt, vindt hij echt geluk. Het koppel heeft niks met faam, je ziet ze niet of nauwelijks op de rode loper. In 2012 trouwen ze tijdens een ingetogen ceremonie en inmiddels hebben ze dochter James en is Blake hoogzwanger van hun tweede kind. Met alle superlatieven over ouderschap heeft Ryan niks. ‘Een baby maken is een vrij normale zaak, zeker na een paar drankjes’, grapt hij. ‘Ik verbaas me erover hoe basaal het voelt vader te zijn. Ik lach altijd om collega’s die hun kind de hemel in prijzen als het z’n eerste stapjes neemt. Alsof niemand anders zoiets meemaakt. Ik temper dat enthousiasme een beetje. Ik ben dol op mijn dochter, ik loop alleen niet met haar te koop. Ze heeft me om haar vingertje gewonden: ze hoeft maar te roepen of ik ren naar haar toe. Ik ga door een muur om bij haar te komen.’

 

Mr. Degelijk - Ryan Reynolds
Hollandse Hoogte

 

Verraad

De acteur is zeer beschermend als het om zijn gezin gaat. Vlak na de geboorte van James wordt Ryan door een opdringerige paparazzo in een parkeergarage aangereden. Er volgt een handgemeen en een rechtszaak. Niet veel later wordt hij door een van zijn beste vrienden verraden. Iemand die Ryan al z’n hele leven kent biedt verschillende magazines voor grof geld foto’s van de pasgeboren James aan. Ryan kan er op tijd een stokje voor steken maar van de hechte vriendschap is uiteraard niets over. Het was een harde les voor iemand die altijd voor de verstandige, betrouwbare optie kiest. ‘Ik kies voor een rustig, huiselijk leven en ben stabiel in mijn filmkeuzes. Daar ben ik me bewust van.’ Wat Ryan graag in zijn vrije tijd doet? Aan zijn huis timmeren, want het tweede kind kan elk moment komen.


Tekst: Maaike Olde Olthof

Tags

a Girl and a Pizza PlaceActeurBlake LivelyDeadpoolGreen LanternReynoldsRyan ReynoldsThe ProposalTwo GuysX-Men

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie