Na eerste repetitie: Duncan Laurence kan beter

duncan
Door: Jos La Grande
07-05-2019

Achter de piano op het podium brengt Duncan in Tel Aviv zijn liedje Arcade. Was de eerste repetitie een succes? Was dit het begin van een zegetocht voor de Nederlandse?

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Angus Quin van het invloedrijke wiwiblogs was ook nog niet overtuigd, ook niet na de derde repetitie. Duncan is zeker niet kansloos, maar er moet nog wel wat gebeuren, was zijn conclusie.

,,Alles wat ik vandaag heb meegemaakt, de hele machine, maakt mij extra kalm,” was de analyse van Duncan, die werd geflankeerd door Ilse Delange en de Belgische regisseur Hans Pannecoucke. Hij was ook de man achter het succes van The Common Linnets. Echter niet alles wat de Belg aanpakt verandert in goud. Want bij Douwe Bob, Waylon en Trijntje Oosterhuis (met het jurk-incident) liep zijn bemoeienis niet uit op een plek bij de eerste drie.

Het gouden stemmetje van Duncan kwam niet helemaal tot zijn recht bij zijn eerste repetitie. Hoewel er bij de verslaggevers die het festijn verslaan wel een stiltemoment zich voordeed. ‘Hier hebben we te maken met een serieuze kandidaat.’

Uiteraard was er, netzoals andere jaren, ook een doventolk aanwezig. Duncan trad op in een duurzaam (vintage) spijkergoedbedenksel van ontwerper Sjaak Hullekes.

doventolk

Meer DenD